Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

044 986 4455 kamo@kamk.fi

Tiedote/Newsletter 38/2018

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

 

TIEDOTE

NEWSLETTER

 

Tiedote/Newsletter 38/2018

Tällä viikolla on viimeinen mahdollisuus sovittaa ja tilata haalarit! Tiistaina ja torstaina kello 11.00-13.00 paikkana Kaffé Tauko.

 

This week is the last chance to order your overalls! The fitting happens on Tuesday and Thursday at 11.00-13.00 at Kaffé Tauko.

Sisällys/Contents

1.       Lukuvuositarrat / The academic year stickers

2.       Opiskelijahaalareiden sovitusajat / Fitting times for student overalls

3.       Suomi Vs. Muu maailma jalkapallo-ottelu / Finland Vs. Rest of the World football match

4.       KAMKin uudistunut rekrysivusto / KAMK has published new recruitment site

5.       Kajaanin joukkoliikenteessä muutoksia opiskelijoiden hyväksi / Changes in Kajaani´s bus routes for students

6.       Koeyleisöksi teatterille? (only in Finnish)

 

 

Lukuvuositarrat / The academic year stickers

On aika hankkia uusi lukuvuositarra!

 

Jatkava opiskelija:

Lukuvuositarroja saa jälleen Kaffé Tauosta hintaan 20,00 euroa (lukuvuosi 2018-2019). Huomioithan, että lukuvuositarra 2017-2018 on voimassa enää syyskuun loppuun saakka. Voit myös hankkia opiskelijakorttiisi esimerkiksi pelkän syyslukukausitarran, jonka hinta on 12,00 euroa. Lisäohjeita lukuvuositarroihin liittyen löydät osoitteesta http://www.opiskelijakuntakamo.fi/jasenyys/jatkavat-jasenet/

 

Jatkamalla opiskelijakunnan jäsenyyttäsi opiskelijakorttisi on todistus opiskelijastatuksesta ja opiskelijakortilla saat käyttöösi paikalliset ja valtakunnalliset opiskelija-alennukset ja – edut. Ole aina valmis näyttämään opiskelijakorttisi ja pidä kortti mukanasi! Kortin tilaamisohjeet ja lisätietoa löydät nettisivuiltamme osoitteesta http://www.opiskelijakuntakamo.fi/jasenyys/liittyminen/opiskelijakortti/

 

 

Get your academic year sticker now!

 

Existing members:

You can buy academic year stickers from Kaffé Tauko. The sticker costs 20,00 € (for the whole 2018-2019 academic year). The 2017-2018 academic year stickers are valid until the end of September. More information on academic year stickers can be found on our website http://www.opiskelijakuntakamo.fi/en/membership/existing-members/

 

When you renew your membership of the student union your card is your proving of student status which gives you access to local and national student discounts and benefits. Always be prepared to show your student card and carry it with you! Instructions on how to order your student card and other information can be found on our website http://www.opiskelijakuntakamo.fi/en/membership/new-members/student-card/

 

 

Opiskelijahaalareiden sovitusajat / Fitting times for student overalls

Haalarit ovat opiskelijan frakki, verkkarit ja tarvittaessa jopa makuupussi! Opiskelijahaalareita käytetään erilaisissa tapahtumissa kuten juhlissa, messuilla ja koulutuksissa. Haalarit ovat opiskelijoita yhdistävä tunnus, ja joka alalla on heitä yhdistävä värinsä.

 

Opiskelijakunta KAMO järjestää tämän sekä ensi viikon aikana mahdollisuuksia opiskelijahaalareiden sovittamiseen ja tilaamiseen. Sovituspisteellä sinulla on apuna haalariasiantuntijoita, eli tuutoreita.

 

Haalareiden sovituksia järjestetään Kaffé Tauossa klo 11.00-13.00 seuraavasti:

 

·         Tiistai 18.9.

·         Torstai 20.9.

 

Opiskelijahaalareiden hinta on opiskelijakortilla 35€ (myös opiskelijakortin kuitti käy todisteena oikeuteen alennetusta hinnasta, mikäli opiskelijakorttisi ei ole vielä saapunut). Voit maksaa haalarit käteisellä tai kortilla.

 

Ilman opiskelijakorttia opiskelijahaalareiden hinta on 50€.

 

Usein haalareita koristellaan merkein, piirroksin ja kirjoituksin, ja näistä rakentuukin persoonallinen kokonaisuus joka jää sinulle ikuiseksi muistoksi opiskeluajoistasi.

Jos vielä epäröit – usko pois, haalarit ovat opintojesi paras hankinta!

 

 

The overalls are the student’s suit, sweatpants and even a sleeping bag if necessary! The student overalls are used in different events, such as parties, shows and training activities. The overalls are a symbol which unites all students, and every field has their own color.

 

Student Union KAMO is arranging opportunities this week and next week to try out and order the student overalls. Tutors are overall experts, and they will be helping you at the try out.

 

The overall fittings will be held at Kaffé Tauko at 11.00-13.00 on following dates.

 

·         Tuesday 18th of September

·         Thursday 20th of September

 

The overalls costs 35€ with a student card (if your student card haven’t arrived yet, you can get the discount by showing to receipt of your student card). You can pay overalls by card or cash.

 

Without a student card the overalls cost 50€.

 

Often the overalls are decorated with different patches, drawing and writings, and these will come together to build your own personal memory from your study years. If you’re still hesitating – believe us, the overalls are the best purchase you’ll make during your studies!

 

 

Suomi Vs. Muu maailma jalkapallo –ottelu / Finland Vs. Rest of the World football match

Uusi lukuvuosi pyörähtää käyntiin myös hyvinvointitapahtumien osalta.

 

Opiskelijakunta KAMO ja hyvinvointituutorit järjestävät jo legendaariseksi muodostuneen Suomi vs. Muu maailma jalkapallo-ottelun keskuskentällä keskiviikkona 19.9. klo: 15.30 – 17.00.

 

Ilmoittautuminen joukkueisiin tapahtuu paikan päällä klo: 15.30-15.45. Pelaamme reilun pelin henkeen 2 x 25 minuuttia. Pelaajilta ei edellytetä aiempaa kokemusta jalkapallosta.

 

Jatkot järjestetään Rock House Kulmassa klo 18.00 alkaen pubivisan merkeissä! Sydämellisesti tervetuloa kannustusjoukkoihin ja pelaamaan!

 

 

It’s time to start the sports and wellbeing events for the new academic year!

 

Student Union KAMO and wellbeing tutors are organizing the legendary soccer game Finland vs. Rest of the world at the centrum football field on Wednesday 19th of September, between 3.30 – 5.00 pm.

 

Signing up for the teams is possible on the spot from 3.30 till 3.45 pm. We will play for 2 x 25 minutes. Everyone is more than welcome to join, you don’t need to be a football pro to join the game.

 

After the event, we will have a pub quiz starting at 6.00 pm in Rock House Kulma! Everyone’s warmly welcome to play or cheer for your team

 

 

KAMKin uudistunut rekrysivusto / KAMK has published new recruitment site

KAMK on ottanut käyttöön uuden kanavan opiskelijarekrytointiin, joten sinä voit selata harjoittelu- ja työpaikkoja sekä opinnäytetyöaiheita kätevästi vaikka puhelimeltasi! Pystyt rajaamaan hakuvaihtoehtoja, joten löydät juuri sinulle sopivia vaihtoehtoja. Työelämän eri tahot voivat rekrytoida KAMKin opiskelijoita kanavan kautta, ja heidän ilmoitukset tulevat näkyviin sivulle joita sinä pääset selaamaan.

 

Linkki rekrysivustolle löytyy KAMKin Intrasta etusivulta ’’linkit’’ alavalikosta nimellä Rekryilmoitukset, mutta ota se jo haltuun tästä: https://edukainuu.sharepoint.com/sites/kamk-jobopp

 

Jos tiedät että omalla työpaikallasi tai harjoittelupaikassasi on tarjota opiskelijoillemme jotakin edellä mainituista, voit vinkata heille että ilmoituksen rekrysivuille pääsee täyttämään osoitteesta www.kamk.fi/rekry. Linkki lomakkeeseen löytyy myös KAMKin kotisivuilta –> Palvelut työelämälle –> Opiskelijat voimavarana ja sen kaikilta alasivuilta (harjoittelijat, opinnäytetyöt, opiskelijaprojektit, rekrytointipalvelut).

 

 

KAMK has published new recruitment site, but the english version of this page is still in progress. You can still find job or practical training possibilities from that site also in english, if there are those available at that time! Link to the recruitment site is https://edukainuu.sharepoint.com/sites/kamk-jobopp

 

 

Kajaanin joukkoliikenteessä muutoksia opiskelijoiden hyväksi / Changes in Kajaani´s bus routes for students

Lohtajalta kouluun kulkevat opiskelijat.

 

Lohtajalta pääsee aamuisin koululle suoraan linja 12 Vuoreslahti-Koutaniemi bussissa. Lähtöaika Menninkäisentie klo 7.20-Lohtajan koulu klo 7.25-Keskusta klo 7.45-Vimpelinlaakso

 

Vaihto muiden linjojen busseista onnistuu myös Lönnrotinkadun pysäkillä (Kajaanin sisustajien edessä), jossa voi vaihtaa linjan 6K bussiin klo 7.45 tai linjan 6 bussiin klo 7.40 tai 8.50 jos on menossa Vimpelinlaaksoon. Vastaavasti paluuvuorot Vimpelistä keskustaan lähtevät klo 14.40, 15.10, 16.10.

 

 

Student who go to school from Lohtaja.

 

You can now go with bus to school from Lohtaja with line 12 Vuoreslahti-Koutaniemi bus. Time of departure is 7.20 from Menninkäisentie, 7.25 Lohtaja´s school, 7.45 down town and after that Vimpelinlaakso.

 

Switch with other line busses can be done at Lönnrotinkatu´s bus stop. There you can change line 6K bus at 7.45, or to line 6 bus at 7.40. Way back from Vimpeli to down town leaves at 14.40, 15.10 and 16.10.

 

 

Koeyleisöksi teatteriin (only in Finnish)

Olisitteko kiinnostuneita tulemaan koeyleisöksi kaupunginteatterille?

 

Kyseessä on Teatteritalolla 29.9. ensi-iltansa saava Tarkastaja tulee! eli Nikolai Gogolin Reviisori.

 

Reviisori on hirmuinen komedia siitä, miten pikkukaupungin rauha järkkyy kun saadaan tieto, että paikkakunnalle on tulossa korkea virkamies, tarkastaja. Teemoja ovat muun muassa ahneus, korruptio, oman edun tavoittelu ja muu juonittelu.

 

Gogolin satiirinen klassikkoteksti on edelleen elinvoimainen ja ajankohtainen, tekstissä on lukuisia kohtia, joita voi soveltaa tämän päivän maailman menoon.

 

Näytelmän sivut http://www.kajaani.fi/fi/kajaaninteatteri/tarkastaja-tulee

 

Valittavana on kaksi päivää:

 

1 PH ti 25.9. klo 19

2 PH ke 26.9. klo 19

 

Harjoituksen seuraaminen ei maksa mitään, väliaikaa ei välttämättä pidetä täysmittaisena ja kahvila ja eteispalvelut eivät ole käytössä. Ryhmän koko on vapaa. Harjoitukset pidetään Teatteritalolla kauppakatu 14.

 

Vastapalvelukseksi haluaisimme teiltä kootusti vaikka sähköpostilla pieniä arvioita, mitä esityksestä tuli mieleen. Niiden ei tarvitse olla mitenkään pitkiä kirjoituksia, ihan vaikka “lämmin tarina, tuli mietittyä omaa suhdetta” tai vaikkapa “tätä voisin suositella. ” Mutta toki saa kirjoittaa enemmänkin!

 

Ilmoittautumiset sähköpostiosoitteeseen annikivikko@kamk.fi maanantai 24.9. mennessä.

 

 

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta PL 52 87101 Kajaani Y-tunnus: 2043215-0

 

KAMO on opiskelijoiden oma lakisääteinen edunvalvonta- ja palveluorganisaatio.