Opiskelijahaalarit

Haalarit ovat opiskelijan frakki, verkkarit ja tarvittaessa jopa makuupussi! Opiskelijahaalareita käytetään erilaisissa tapahtumissa kuten juhlissa, messuilla ja koulutuksissa. Haalarit ovat opiskelijoita yhdistävä tunnus ja jokaisella alalla on heitä yhdistävä värinsä.

Usein haalareita koristellaan merkein, piirroksin ja kirjoituksin, ja näistä rakentuukin persoonallinen kokonaisuus, joka jää sinulle ikuiseksi muistoksi opiskeluajoistasi.

Opiskelijahaalareiden hinta 39€ KAMOn jäsenelle ja 79€ muille.  Kannattaa siis liittyä jäseneksi! 

Jos vielä epäröit – usko pois, haalarit ovat opintojesi paras hankinta!

Haalarietiketti

§ Opiskelijakunta KAMOn haalareita käytetään sekä paikallisissa, että valtakunnallisissa opiskelijatapahtumissa, jos tapahtuman pukeutumisetiketti ei muuta edellytä.

§ Käyttäessään haalareita, opiskelija edustaa sekä opiskelijakuntaa, että ammattikorkeakoulua. Opiskelijan tulee käyttäytyä asianmukaisesti, kohteliaasti ja muut huomioon ottaen.

§ Haalareita käyttävän opiskelijan tulee sitoa haalarit oikeaoppisesti niin, että takana oleva Opiskelijakunta KAMOn logo on näkyvillä.

§ Vyön käyttäminen on suositeltavaa, jotta haalarit pysyvät päällä.

§ Haalareihin ei saa kiinnittää haalarimerkkejä tai muunlaisia koristeita ennen haalarinkastajaisia.

§ Fuksiaisista sekä haalarinkastajaisista ansaittavat merkit tulisi ommella haalareiden vasempaan lahkeeseen etureiden alueelle.

§ Haalarimerkit on ommeltava itse käsin, käyttäen neulaa ja lankaa. Merkkien liimaaminen tai ompelukoneen avulla kiinnitys ei ole sallittua.

§ Haalarimerkkien ompelu sponsorilogojen ja -tekstien päälle ei ole sallittua, ennen kuin haalareista ei löydy muualta tyhjää tilaa.

§ Mahdolliset tuutori- ja Student Buddy -toiminnasta saadut merkit tulisi kiinnittää näkyvälle paikalle yhtenä kokonaisuutena.

§ Haalarimerkkien lisäksi haalareihin voi kiinnittää erilaisia koriste- sekä tarve-esineitä, kuten pullonavaaja tai shottilasi.

§ Haalareista voi poistaa tahroja varoen paikallisesti. Haalarit saa pestä kokonaisuudessaan ainoastaan niiden omistajan ollessa pukeutuneena niihin. Tuuletus on usein riittävää ja jopa toivottavaa.

§ Haalareiden lahkeesta voi vaihtaa n. 20 senttimetriä pitkän palan seurustelukumppanin kanssa, jolloin palat tulee ommella huolella paikalleen.

§ Haalareiden hihoista voi vaihtaa palan mukaillen seurusteluesimerkkiä merkkinä ystävyydestä. Palan pituuden voi määritellä itse.

§ Vaihtaessasi opintoalaa, voit vaihtaa edellisen alan mukaisista haalareista oikean lahkeen kokonaisuudessaan vyötärönauhaan asti ja kiinnittää sen uusiin haalareihisi.

§ Mikäli olet vaihtanut jo kertaalleen alaa, ja näin ollen lahkeesi ovat kaksiväriset, kiinnität uuden alan haalareiden yläosan vanhoihin lahkeisiin ompeleella vyötärönauhan kohdalta.