Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle olemme koonneet listan kysymyksiä, joita kysytään meiltä usein. Tutustumalla näihin saat kattavan kuvan siitä miksi KAMO ja sen toiminta on sinulle tärkeää ja hyödyllistä!

KAMOn jäsenyys

Voit liittyä KAMOn jäseneksi maksamalla jäsenmaksun joko kerralla koko lukuvuodeksi tai lukukaudeksi. Liittyessäsi ensimmäisellä kerralla tilaat jäsenyytesi merkiksi opiskelijakortin, jonka jälkeen sinun tarvitsee vain maksaa vuosittainen jäsenmaksu. Opiskelijakorttisi kulkee mukanasi koko opintojesi ajan ja jäsenyyden uusit hankkimalla lukuvuosi- tai lukukausitarran KAMOn palvelupisteeltä.

Voit liittyä jäseneksi ja tilata opiskelijakortin, jos olet läsnäoleva Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelija. Tarkista myöntämisehdot ennen liittymistä.

Löydät tarkemmat ohjeet liittymiseen täältä.

Liittymällä KAMOon ja olemalla KAMOn jäsen annat opiskelijakunnalle resursseja kehittää ja toteuttaa opiskelijaelämää ja sitä tukevia palveluja Kajaanin ammattikorkeakoululla niin koulun kuin vapaa-ajankin puolella. Olemalla KAMOn jäsen pääset vaikuttamaan juuri sinua koskeviin asioihin eli opintoihin ja opiskelijaelämään. Jäsenenä voit hakea mukaan tuutoritoimintaan, asettua ehdolle ja äänestää edustajistovaaleissa sekä hakea opiskelijakunnan hallitukseen. Opiskelijakunta on sinua varten!

Jäsenyyden merkiksi saat opiskelijakortin, jolla saat rahanarvoisia etuja juuri sen verran, kuin korttia haluat ja jaksat hyödyntää. Kortti on avain moniin paikallisiin ja valtakunnallisiin opiskelijaetuihin eli opiskelijaedut ovat käytössäsi muuallakin kuin Kajaanissa! Tämän lisäksi voit osallistua lajikokeiluihin ja erilaisiin tapahtumiin edullisemmin tai jopa ilmaiseksi! Tarjoamme myös opiskelijahaalarit sekä opinnäytetöiden kansitukset jäsenillemme alennettuun hintaan.

Lisätietoja täältä.

KAMOn jäseneksi voit liittyä jos:

  1. Suoritat ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää AMK-tutkintoa KAMKissa.
  2. Olet ilmoittautunut läsnäolevaksi lukukaudelle / lukuvuodelle.

Avoimen ammattikorkeakoulun tai polkuopintoja suorittavat henkilöt eivät tällä hetkellä voi liittyä KAMOn jäseneksi.

Tuudo ei ole opiskelijakortti vaan opiskelijatunniste. Tästä syystä et saa Tuudolla opiskelija-alennuksia. Tuudon opiskelijatunnisteella saat ainoastaan VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaiset matkat sekä Kelan ateriatuellisen opiskelijalounaan.

Opiskelijakortti, kirjatilaukset, opinnäytetöiden kansitus, haalarit

Opiskelijakortit toimitetaan palvelupisteeseemme eli Kaffé Taukoon, joka sijaitsee Tieto 1-rakennuksessa. Kortin toimitusaika on n. 2 – 3 viikkoa ja saat KAMKin sähköpostiosoitteeseen viestin kun kortti on noudettavissa.

Ei hätää, voimme postittaa sen sinulle! Voit hankkia opiskelijakortin postituksen tilauksen yhteydessä.

Tämän voit tarkistaa opiskelijakortissasi olevasta lukukausitarrasta / lukuvuositarrasta tai digitaalisesta Pivo-opiskelijakortista. Kortti on voimassa sen kuukauden loppuun asti, joka fyysisen kortin tarrassa ilmoitetaan.

Syyslukuvuositarra on voimassa seuraavan vuoden tammikuun viimeiseen päivään asti (31.1.) ja Kevätlukukausitarrat ja Lukuvuositarra ovat voimassa syyskuun loppuun saakka (30.9.).

Täältä löydät ohjeet uuden lukukausitarran tilaukseen: linkki.

Opinnäytetöiden kansitukset hoidetaan Kaffé Tauossa. Jos et asu Kajaanissa, voit joko postittaa tulostetun opinnäytetyösi tai lähettää opinnäytetyösi sähköpostitse PDF-muodossa meille. Sähköpostitse lähetetyn opinnäytetyön kansitusmaksun lisäksi veloitamme kopiointipalvelun. Täältä löydät ohjeet kansitusta varten: linkki.

Opiskelijahaalareiden tilaus onnistuu lukuvuoden alettua syksyisin. Tiedotamme tästä uutiskirjeessämme.

Kirjatilaukset tehdään ryhmätilauksina lukuvuoden alussa Kide.app-sovelluksen tai verkkokaupan kautta. Kirjatilausten alkamista ennen saat tarkemman ohjeistuksen.

Jos sinulla ei ole nimineulaa, se on hävinnyt tai rikkoutunut, voit tilata sen Kide.app-sovelluksen kautta erikseen ilmoitettuina aikoina. Nimineuloja voivat tilata sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijat. Tiedotamme nimineulatilauksien alkamisesta viikkotiedotteessamme sillä tilaukset tehdään ryhmätilauksina.

Tuutoritoiminta

Mainiota, tuutoriaika on opiskelijan parasta aikaa! Tuutorihaku järjestetään vuosittain alkuvuoden aikana. Voit hakea tuutoriksi, jos olet 1. tai 2. vuoden opiskelija ja Opiskelijakunta KAMOn jäsen.

Kv-tuutorit vastaavat yhdessä Opiskelijakunta KAMOn ja KAMKin kv-toimiston kanssa ulkomaalaisten opiskelijoiden vastaanotosta ja alkuperehdytyksestä sekä auttavat opiskelijoita käytännön asioiden hoitamisessa. Kv-tuutorin tehtävänä on myös auttaa ulkomaalaisia opiskelijoita luomaan sosiaalisia kontakteja ja sopeutumaan Suomeen ja Kajaanin ammattikorkeakouluun. Kouluenglannilla pärjää kv-tuutorina mainiosti ja kv-tuutorina toimiminen on erinomainen mahdollisuus kehittää omaa käytännön kielitaitoasi!

Hyvinvointituutoreiden tehtävänä on auttaa edistämään opiskelijahyvinvointia KAMKissa ideoimalla, kehittämällä ja toteuttamalla erilaisia hyvinvointia tukevia tempauksia, lajikokeiluja, kerhoja ja muuta toimintaa. Heidän tehtävinänsä on kannustaa ja aktivoida mahdollisimman monia ammattikorkeakoulun opiskelijoita liikkumaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan omalla mieleisellä tavallaan, edistää heidän hyvinvointiansa eri osa-alueilla, parantaa heidän jaksamistaan sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä.

Kyllä voi! Jotta voisit saada opintopisteitä vapaasti valittaviin opintoihisi, sinun tulee olla aktiivisesti mukana tuutoritoiminnassa. Tuutorina toimimisen aikana täydennetään tuutoripäiväkirjaa ja oman oppimisen essee, joiden avulla voi hakea opintopisteitä. Opintopisteitä voidaan myöntää 1 – 4 kappaletta.

KAMOn toiminta

Opiskelijakunta KAMO edustaa opiskelijoita Kajaanin ammattikorkeakoulussa ja sen päätöksenteossa. Opiskelijaedunvalvontaa toteutetaan yhteistyössä ammattikorkeakoulun, Kajaanin kaupungin ja SAMOKin kanssa. Tärkeässä koulutuspoliittisessa roolissa ovat opiskelijaedustajat ammattikorkeakoulun toimielimissä.

Opiskelijaedunvalvonta käsittelee mm. opetuksen toteuttamista, laadunvarmistusta, palautejärjestelmää, opintojen maksuttomuutta ja opiskelijoiden oikeusturvaa. KAMO pitää säännöllisesti yhteyttä ammattikorkeakoulun henkilökuntaan ja tekee tarvittaessa kannanottoja sekä antaa lausuntoja. Paikallisen vaikuttamistyön ohella KAMO osallistuu myös valtakunnalliseen koulutuspoliittiseen keskusteluun.

KAMO pyrkii toiminnallaan parantamaan opiskelijoiden hyvinvointia tarjoamalla erilaisia palveluita opiskelun vastapainoksi, kuten lajikokeiluja, Hyvishöntsää, erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Pyrimme myös tukemaan opiskelijoiden hyvinvointia tekemällä yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa

Opiskelijahyvinvoinnin päätehtävänä on opiskelijan hyvinvointi ja sen edistäminen eri keinoin. Otamme kantaa opiskelijaterveydenhuoltoa, tasa-arvoa sekä opintososiaalisiin asioihin liittyen. Opiskelijahyvinvointisektori huolehtii, valvoo, tiedottaa sekä tarvittaessa puuttuu edellä mainittujen asioiden epäkohtiin.

KAMOn opiskelijahyvinvointivastaavan tarkoituksena on valvoa ja turvata Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden hyvinvointia ja toimeentuloa.

KAMO on kaikkia Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoita varten ja huolehtii opiskelijoiden edunvalvonnasta sekä heidän sisällyttämisestänsä päätöksenteossa riippumatta opiskelijan opiskelupaikkakunnasta. KAMO tarjoaa kaikille jäsenilleen valtakunnalliset Slice-opiskelijaedut Pivon digitaalisessa opiskelijakortissa, jotka ovat hyödynnettävissä ympäri Suomen. Lisäksi KAMO järjestää esim. lajikokeiluja ja tapahtumia Raahessa sekä verkossa, joihin on edullisempaa osallistua KAMOn jäsenenä.

Tapahtumat

KAMO Activities on nimike vapaa-ajan tapahtumista vastaavan KAMOn hallituksen jäsenestä. Vastaavan tehtävänä on tuottaa ja järjestää monipuolisesti vapaa-ajan tapahtumia Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoille

Toiminnan päämääränä on saada vastapainoa opiskeluille ja lisätä opiskelijoiden viihtyvyyttä sekä tukea opiskelukykyä.

Toimintaa suunnitellaan yhteisesti hyvinvointitiimissä, johon kuuluvat KAMO Activities -vastaava, hyvinvointituutorivastaava ja opiskelijahyvinvointivastaava sekä hyvinvointituutorit.

Loistavaa! Otamme mielellämme vastaan uusia tapahtumaideoita, jotta voimme kehittää toimintaamme. Voit lähettää sen meille osoitteeseen kamo@kamk.fi tai tulla käväisemään toimistolla ja jutellaan lisää! Toimiston oven vieressä on pieni palautelaatikko, johon voi jättää palautteita ja ideoita vapaasti myös toimiston oven ollessa kiinni.

Tämä voi olla mahdollista! KAMO järjestää kuukausittain lajikokeiluita, jolloin voit testata uutta lajia. Jos sinulla on mielessä idea lajikokeilulle, kerrothan sen meille esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen kamo@kamk.fi.

Edustajisto

Edustajistolla on opiskelijakunnan ylin päätäntävalta. Edustajisto koostuu maksimissaan 21-jäsenestä ja 21 varajäsenestä, joka kokoontuu vähintään kolme kertaa vuodessa. Edustajisto valitaan vaalilla syksyisin ja sen toimikausi on kalenterivuosi. Edustajiston sihteerinä toimii opiskelijakunnan toiminnanjohtaja.

Edustajisto valvoo KAMKin opiskelijoiden etuja tekemällä suurimmat opiskelijakuntaa koskevat päätökset ja linjaukset. Edustajisto päättää toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta, hyväksyy toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, määrittelee jäsenmaksun suuruuden sekä päättää mahdollisista sääntömuutoksista. Edustajisto valitsee myös opiskelijaedustajat Kajaanin ammattikorkeakoulun eri toimielimiin. Edustajisto on siis yksi matalan kynnyksen väylä osallistua opiskelijakuntatoimintaa ja tutustua siihen, mitä KAMO oikein tekee, mikäli toiminta sinua kiinnostaa!

Lue lisää edustajiston toiminnasta täältä.

Edustajisto valitaan vaaleilla joka syksy. Tarkemmat ohjeet ehdolle asettumiseen julkaistaan ennen edustajistovaalien alkua. Lisätietoja edustajiston toiminnasta ja vaaleista löydät täältä.

Hallitus

Hallituksessa toimivat henkilöt ovat kaikki KAMKin opiskelijoita ja KAMOn jäseniä, jotka toimivat luottamustoimessa vapaaehtoispohjalta. Hallitus osallistuu KAMKin erilaisiin työryhmiin, tekee vaikutustyötä niin koulun, kaupungin kuin valtionkin suuntaan, neuvottelee yhteistyökumppaneiden kanssa ja toimii yhteistyössä KAMKin ainejärjestöjen, eri ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien sekä muiden sidosryhmien kanssa. Hallitus seuraa ammattikorkeakoulukentän tapahtumia, tiedottaa, raportoi, ottaa kantaa ja järjestää erilaisia opiskelijapalveluita ja –tapahtumia.

KAMOn hallitus edustaa opiskelijakuntaa ja käyttää hallinto- ja toimeenpanovaltaa. Toiminnanjohtaja toimii sihteerinä hallituksen kokouksissa.

Edustajisto valitsee opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajan ja 4 – 7 jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan ja sopii keskinäisestä työnjaosta. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi ja sen jäsenet sitoutuvat toimimaan kalenterivuoden ajan.

KAMOn hallituksessa on useita eri tehtäviä. Riippuen hallituksen koosta, yksi hallituksen jäsen voi olla vastuusta yhdestä tai useammasta alueesta. Hallituksen toimintaa johtaa hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi hallituksella on varapuheenjohtaja. Vastuualueita ovat: tuutoritoiminta, hyvinvointituutorointi, opiskelijaedunvalvonta, KAMO Activities eli tapahtumat, opiskelijahyvinvointi, kansainväliset asiat ja markkinointiviestintä. Hallituksen jäseniin voit tutustua täältä.

Sepä mukavaa! Hallitushaku aukeaa vuosittain syksyllä, jolloin tiedotamme sen alkamisesta viikkotiedotteessamme, verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja kampuksen infoTV:issä.

KAMOn yhteystiedot

KAMOn toimisto sijaitsee Tieto 1 -rakennuksessa osoitteessa Ketunpolku 1. Toimiston väki palvelee maanantaista perjantaihin klo 9.00 – 15.00 välisenä aikana. Toimistolle voi tulla aina oven ollessa auki. Poikkeusaikatauluistamme tiedotamme viikkotiedotteissamme sekä kotisivuillamme.

Ei hätää! Saat meihin yhteyden esimerkiksi sähköpostitse. Sähköpostiosoitteemme on kamo@kamk.fi. Kiireellisissä asioissa voit myös soittaa meille, puh. 044 986 4455.